Inauguratie festivteiten gitega

https://www.youtube.com/watch?v=Z5X653ijiC8

Op zaterdag 31 maart 2018 zijn drie infrastructuren officieel geopend door IZERE Hollande in Gitega:

  • PUBLIEKE TOILETTEN EN PAARKEERPLAATSEN VOOR REIZIGERS
  • BAKSTENEN FABRICATIE
  • BAKKERIJ MURYANGO -GITEGA

Deze dag startte met een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen het gemeentelijke team van Gitega en die van de gemeente Gishubi. Het was een belangrijk sportieve evenement dat veel bezoekers bij elkaar heeft gebracht vanuit de Stad Gitega en omgeving. Gemeente Gitega won de wedstrijd met 2 -1. Deze sportactiviteit werd georganiseerd in het kader van het verzoeningproject van IZERE in Burundi: sport verbroedert.

PUBLIEKE TOILETTEN EN PAARKEERPLAATSEN VOOR REIZIGERS
De publieke toiletten en parkeerplaatsen langs de nationale weg zijn van groot belang voor reizigers die van en naar de tweede Stad van Burundi rijden. Dit is een bijdrage van IZERE om allerlei ziekten te voorkomen en om de hygiëne van de lokale bevolking te bevorderen.

BAKSTENEN FABRICATIE
De bakstenen zijn niet alleen in de provincie Gitega van harte welkom, maar ook in het hele land. Door de oorlog zijn veel voorzieningen verwoest en is de fabricatie van de bakstenen een van de manieren van rehabilitatie. Hier gaat het om een milieuvriendelijke manier van stenen fabriceren zonder te bakken. Daarnaast is het een mobiele machine die in andere provincies kan worden ingezet. Momenteel is de baksteenpersmachine operationeel.

BAKKERIJ MURYANGO -GITEGA
De nieuwe bakkerij in Gitega zal binnenkort bijdragen aan gezonde voeding van de lokale bevolking. IZERE beheert de eerste bakkerij in Bujumbura waar meer dan 50 arbeiders werkzaam zijn. De bedoeling is om werk te verschaffen aan de lokale inwoners van Gitega en hen te helpen in de verbetering van hun economische situatie.

Kinderen uit Helmond hebben een actie gedaan t.g.v. de Burundese kinderen waarbij verschillende dozen met geheime en verrassende spullen aan de Burundese scholieren werd overhandigd.

Na de toespraak van de lokale autoriteiten, de voorzitter van IZERE en de vertegenwoordiger van de Burundese regering, werd de dag afgesloten met de prijzen aan de voetballers, het uitdelen van certificaten aan de kandidaten van het IZERE vak-centrum (m.n. laptops voor informatica-opleiding en naai-machines voor de naaiatelier).

Ten slotte heeft A. Nkeshimana de voorzitter van IZERE medische instrumenten en spullen gegeven ter ondersteuning van het Medisch Instituut van Gitega (laboratorium- en experimentele kleding en apparatuur).© 2021 IZERE · ANBI · Steun IZERE en bestel Coffee Burundi