Gezondheid

Stichting Interplast Holland en IZERE hebben reeds 15 chirurgische missies uitgevoerd van 2009 tot en met 2016 waarbij in totaal meer dan 1200 mensen zijn geopereerd. Daarnaast zijn er lokale assistenten opgeleid voor  directe postoperatieve zorg (herstel) en om zorg te dragen voor de follow-up. Dit project dat in de vorm van een missie wordt uitgevoerd past in het kader van de betrokkenheid van IZERE bij het herstel van het land op het gebied van gezondheidszorg.

De Stichting van Nederlandse chirurgen Interplast, in samenwerking met IZERE, gaat door met het helpen van de Burundese patiënten op het gebied van reconstructieve plastische chirurgie. Speciale aandacht gaat uit naar fysieke misvormingen zoals hazenlippen maar ook misvormingen als gevolg van verbrandingen en tumoren.

Gedurende de missies in Burundi worden de onderhandelings-gesprekken met het Ministerie van Gezondheid voortgezet om  naar een structurele oplossing toe te werken voor het uitroeien van dit soort misvormingen in Burundi. Hierbij wordt gedacht aan het opzetten van een gespecialiseerd medisch centrum waar Burundese artsen  kunnen worden ingewijd en getraind in de technieken van plastische chirurgie en zo op den duur zelf de verschillende operaties kunnen uitvoeren  zonder afhankelijk te zijn van buitenlandse artsen.

De volgende chirurgische missie staat gepland voor in het najaar van 2017 is in de provincies Karusi en Rumonge. Daar hebben nog geen operaties plaatsgevonden en kunnen patiënten worden geholpen die uit de meest afgelegen plaatsjes komen en meestal geen middelen hebben om naar Bujumbura te reizen. © 2021 IZERE · ANBI · Steun IZERE en bestel Coffee Burundi