Vakschool

Deze vakschool wordt gebouwd voor jongeren die geen regulier onderwijs hebben gevolgd door de oorlog in Burundi. Het is een manier om enig perspetcief te creëren voor deze jongeren die vooral in buitenland zijn opgegroeid en vaak een andere taal dan Kirundi als moedertaal spreken. 

De vakschool ligt net buiten de hoofdstad van Burundi, Bujumbura. Afspraken met lokale partners in de bouwsector, overheid en andere vakscholen zijn gemaakt en de verdeling tussen theorie- en praktijk lessen en de inhoud van deze lessen is al gemaakt. Onderwijs in vakken als het naaien, computeren(ICT), metselen, timmeren broodbakken en vissen, wordt gegeven aan jongens en meisjes uit diverse regio’s. 

Om dit project tot een succes te maken heeft IZERE twee belangrijke partners, namelijk ‘Stichting Alterius’ en ‘WereldWijd’:

  • Stichting Alterius  is een organisatie in Nederland  op het gebied van Speciaal Onderwijs. Alterius is gevestigd in Heerlen en biedt speciaal onderwijs aan bepaalde groepen jongeren met beperkingen en gedragsmoeilijkheden. Alterius biedt onder andere activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt-toeleiding zoals scholing op het gebied van lassen, metselen, schilderen en houtbewerking. Daarnaast biedt Alterius deskundige ondersteuning op het gebied van de sociale  emotionele ontwikkeling van deze doelgroepen.
  • Stichting WereldWijd  is een organisatie in Nederland  die gespecialiseerd is in het begeleiden van asielzoekers in Nederland. Zowel met het doel om asielzoekers een zingevende plaats in de Nederlandse samenleving te bieden als om de asielzoekers die terug willen of moeten  naar het land van herkomst te begeleiden. Voor de groep terugkeerders heeft WereldWijd een specifieke methode ontwikkeld onder de naam Wereldtools. WereldWijd heeft ook ervaring met het begeleiden van terugkeerders  naar Burundi en werkt hiertoe samen met andere Nederlandse organisaties waaronder IOM.


© 2021 IZERE · ANBI · Steun IZERE en bestel Coffee Burundi