André Nkeshimana

De voorzitter van de stichting IZERE, André Nkeshimana heeft de stichting in 1997 opgericht met als doel een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Burundi, maar ook om Burundesen in Nederland bij elkaar te brengen en om de Burundese cultuur in Nederland te introduceren. Door zijn leiderschap m.b.v. zijn gevolgde opleidingen en zijn opgedane ervaring bestaat de stichting alweer 20 jaar!

André heeft een opleiding gevolgd in Bank Technics met Economie als specialisatie in het bankwezen in Burundi. Nadien heeft hij verschillende studies gedaan waaronder management en marketing aan de Ruhr Universiteit in Bochum, Duitsland, CAH-Dronten voor hoog opgeleide allochtonen, een opleiding Export Binnendienst (Incoterms, Internationaal handel) aan FENEDEX-Eindhoven en heeft daarnaast een NIBES-Diploma behaald.

Mede dankzij zijn verschillende opleidingen heeft hij ervaring als hoofdbankier, voorzitter van RIB, expert van de Burundese diaspora, is een Burundese ondernemer en vertegenwoordiger van Burundese zakenmensen. Zijn ervaring als zakenman neemt heeft hij meegenomen in het Niet Gouvernementele Organisatie karakter van de stichting IZERE. 

Dankzij zijn harde werken en inzet voor de verbetering van de levensconditie van de Burundese bevolking is hij op 1 juli 2015 door de President van de Republiek van Burundi onderscheiden als “Officier van de Orde van Vriendschap van het Volk”.

Tenslotte voelt hij het als zijn morele plicht iets te doen voor zijn land van herkomst, vooral ook omdat hij in tegenstelling tot sommige van zijn familieleden en vrienden, de burgeroorlog heeft overleeft. © 2021 IZERE · ANBI · Steun IZERE en bestel Coffee Burundi